Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

2,5 yıl önce bir fikir olarak ortaya çıktı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİLERİNİN AZALTILMASINDA FLORİSTİK ÇEŞİTLİLİK VE EKOSİSTEM HİZMETLERİNİN KENT ÖLÇEĞİNDE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ BAŞLIKLI TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bu haberin fotoğrafı yok

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasında floristik çeşitlilik ve ekosistem hizmetlerinin kent ölçeğinde etkilerinin belirlenmesi başlıklı toplantı gerçekleştirildi.

Orman Fakültesi Konferans Salonunda ki programın açılışında, TÜBİTAK ARDEB (TOVAG) 1001 Programı Proje Çıktıları Tanıtımı başlıklı sunumuna yapmak üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. Engin Eroğlu, “İklim Değişikliği Etkilerinin Azaltılmasında Floristik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetlerinin Kent Ölçeğinde Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı projenin, 2,5 yıl önce bir fikir olarak ortaya çıktığını ve TÜBİTAK tarafından desteklenen kıymetli bir projeye dönüştüğünü ifade etti.

Düzce Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortakları arasında olduğu projenin, iklim değişikliğini ve floristik çeşitliliği tek bir havuzda topladığını belirten Eroğlu, Avrupa Yeşil Mutabakatından hareketle yola çıkan projenin, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik ve ekosistem hizmetlerine vurgu yaptığını dile getirdi.

Projenin genel amacının; Düzce kent merkezinde bulunan ekosistemlerin, mekansal, zamansal ve bitki kompozisyonu bakımından analizlerinin yapılarak, muhtemel iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasında ekosistemlerin katkılarını belirlemek olduğunu söyleyen Eroğlu, proje ekibine ve katkı sunanlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Prof. Dr. Necmi Aksoy ve Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu’nun proje hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaşmalarıyla devam eden programda; Araştırma Görevlisi Nermin Başaran; “Düzce Kenti İklim Senaryoları ile Ekosistem Hizmetleri Belirlenmesinde Yeni Yöntemler”, Araştırma Görevlisi Tuba Gül Doğan ise “Arazi Çeşitliliğinin Modellenmesi Düzce Kenti Floristik Çeşitliliği Kent Bilgi Sistemleri” hakkında sunumlarını gerçekleştirerek projeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEĞERLENDİRME
Sıradaki Haber Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde değerlendirme toplantısı düzenlendi