Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Şifayı Düzce’de buldu

KALPTE RİTİM BOZUKLUĞU YAŞAYAN 50 YAŞINDAKİ HASTA ŞİFAYI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ BÜNYESİNDE KURULAN ARİTMİ MERKEZİ’NDE BULDU.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kalpte ritim bozukluğu yaşayan 50 yaşındaki hasta şifayı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde kurulan Aritmi Merkezi’nde buldu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde hizmet veren Aritmi Merkezi’nde, kalpteki ritim bozukluğunun hangi sebeplerden kaynaklandığı ve eşlik eden kalp hastalığı olup olmadığı tespit edilerek tedavi planlaması yapılıyor.

Düzce ve bölgesine hizmet veren Aritmi Merkezi’nde 50 yaşındaki hasta, uygulanan ablasyon tekniğiyle kalp çarpıntısından kurtuldu. Kalp çarpıntısı şikayeti ile daha önce dış merkezlere giden hasta, uygulanan tedavilerden sonuç alamayınca Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmaya karar verdi. Kardiyoloji Kliniği’nde yapılan ilk muayenenin ardından Aritmi Merkezi’ne yönlendirilen hastanın ritim bozukluğuna neden olan kalpteki sorunlu bölge tespit edilerek ablasyon tedavisi uygulanmasına karar verildi.

Artan şikayetleri çare Düzce Üniversitesi Hastanesi oldu

Tedavi sonrası 3 yıldır artan şikayetlerinden kurtulan 50 yaşındaki hasta, “Kalp çarpıntım beni ciddi manada sarsıyordu, sosyal yaşantımı olumsuz etkilemeye başlamıştı. Şikayetlerimin artması üzerine başvurduğum başka bir hastanede EPS (Elektrofizyolojik Çalışma işlemi) yapıldı. İşlem sonrası doktorumun verdiği ilaçları kullandım ama çarpıntılarım arttı. Yarım saati bulan kalp çarpıntılarım oluyordu. Ailem kalp krizi geçirdiğimi düşünüyordu. Şikayetlerim artınca ilacımı değiştirdiler ama fayda etmedi. Ben de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmaya karar verdim. Buradaki doktorumuz Gökhan Bey’in uyguladığı ablasyon tedavisi ile şikayetlerimden kurtuldum. Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Tedavi hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Coşkun, “Hastamız, tarafımıza çarpıntı şikayeti ile başvurdu ve çarpıntı sırasında çekilen elektrokardiyografisinde (EKG) kalp hızı dakikada 170’idi. Öncelikle yaptığımız EPS işleminde ritim bozukluğunun kaynaklandığı yeri tespit ettik ve sonrasında radyofrekans ablasyon yöntemiyle başarılı bir şekilde tedavi uyguladık. Tüm bu işlemler yaklaşık yarım saat sürdü ve ertesi gün de sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” ifadelerinde bulundu.

Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Ablasyon tedavisi sırasında bazı hastalarda genel anestezi uygulansa da genellikle lokal anestezi yapıldığını belirten Coşkun, “Kalp ile ilgili her uygulamada olduğu gibi bu işlemlerin de bazı riskleri vardır. Bu ihtimal ritim bozukluğunun türüne göre değişmekle birlikte genel olarak çok düşüktür. Ritim bozukluğu tedavi edilmediğinde kalp yetmezliğine, kalpte pıhtı oluşmasına ve buna bağlı inme gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” diye konuştu.

Aritmi merkezine kimler başvurabilir?

Aritmi Polikliniğine özellikle çarpıntı ayrıca kalbin çok hızlı veya güçlü attığını hissetme, kalpte tekleme hissi, baş dönmesi, göz kararması ve bayılma şikayeti olanların başvurabildiğini belirten Gökhan Coşkun, “Aritmi Polikliniğimiz ve özellikle bayılma şikayeti olan hastalar için yaptığımız Tilt table testi (eğik masa testi ) hizmet vermeye başlamıştır” şeklinde açıklamasını tamamladı.

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (ALKÜ)
Sıradaki Haber Ağız ve diş sağlığı genel sağlığı da etkiliyor