Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Bilim Merkezi bilim meraklılarını bekliyor

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN MART AYINDA HİZMETE AÇILAN TÜRKİYE’NİN 12’NCİ BİLİM MERKEZİ, BİLİM MERAKLISI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR. MERKEZ, TASARIM, ROBOTİK VE KODLAMA ATÖLYELERİ İLE HER GÜN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİYOR.

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN MART

Düzce Belediyesi tarafından Mart ayında hizmete açılan Türkiye’nin 12’nci Bilim Merkezi, bilim meraklısı öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Merkez, Tasarım, Robotik ve Kodlama Atölyeleri ile her gün öğrencilere eğitim veriyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri neticesinde şehre kazandırılan Türkiye’nin 12’nci bilim merkezi olan Düzce Bilim Merkezi, 7-11 yaş arası çocukları atölye eğitimleri ile buluşturuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın katılımıyla hizmete açıldığı Mart ayından bu yana eğitim kurumları ve bilim meraklılarının akınına uğrayan Bilim Merkezi, atölye eğitimlerini de öğrencilerle buluşturmaya başladı.

Hafta başında başlayan Robotik ve Kodlama Atölyesinde 7-8 yaş grubu çocuklara yönelik ‘Scratch ile oyun tasarlama’ eğitimleri verilirken, 28-29 ve 30 Mayıs tarihlerinde ise 10-11 yaş arasındaki bilim meraklılarına ise ‘Devre Tasarımı’ eğitimleri verilecek.

Tasarım Atölyesinde 24 Mayıs Cuma günü (yarın) 7-8 yaş arası çocuklara yönelik ‘Küçülen Kağıtlardan Anahtarlık Tasarımı’ eğitimin verileceği merkezde, 28-29 ve 30 Mayıs tarihlerinde ise 10-11 yaş arası çocuklara ‘Atık Malzemelerden Kolaj Tasarımı’ eğitimleri olacak. Matematik Atölyesinde Salı günü başlayan, bugün ve yarında devam edecek eğitimlerde ise 7-8 yaş grubu çocuklar ‘İnşa Edelim’, 29-30-31 Mayıs tarihlerinde 10-11 yaş grubu da ‘Geometrik Şekiller- Kendi Bulmacanı Yap’ başlığı altında eğitimlerle buluşacak.

Bugün gerçekleştirilen Matematik atölyesinde öğrencilerle buluşan Matematik öğretmeni Nevin Beyler, amaçlarının sınavlara hazırlanmaktan ziyade, okul stresinden arınıp, çocukların stressiz bir ortamda matematiği günlük hayata yorumlayarak öğretmek olduğunu kaydetti.

MİLLİ UZAY PROGRAMI’NIN DEĞERLİ AŞAMALARINDAN
Sıradaki Haber Gezeravcı: “Uzaya yolculuğumuz bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış hikayesi değil”