Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Türkiye’de gündem olan köpek sorununa Gaziantep’te örnek çözüm

GAZİANTEP’TE SOKAK KÖPEKLERİNİN DOĞAL YAŞAMA ZARAR VERMELERİNİ VE ZARAR GÖRMELERİNİ ENGELLEMEK İÇİN HAYATA GEÇİRİLEN KÖPEK BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ-DOĞAL YAŞAM ALANI MODERN YAPISI VE BAŞARILI ÇALIŞMALARIYLA HEM ÖRNEK OLUYOR HEM DE DİKKAT ÇEKİYOR.

GAZİANTEP'TE SOKAK KÖPEKLERİNİN DOĞAL

Gaziantep’te sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi-Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.

Türkiye’de son günlerde gündemi en çok meşgul eden konuların başında sokak köpekleri geliyor. Gündemi meşgul eden köpek sorunu ile alakalı uyutma, kısırlaştırma, sahiplendirme ve barınak önerileri ön plana çıkarken Gaziantep’te hayata geçirilen proje ise hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.

Gaziantep’te köpek sorununa modern çözüm

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve doğal yaşamdan zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hastalığı, rahatsızlığı ve sıkıntısı olan köpekler tedavi edilirken doğal yaşam alanında ise hiçbir kafes yada kısıtlamaya tabi olmadan özel hazırlanmış doğal barınakta yer alan köpekler vakit geçirerek sahiplenmeyi bekliyor.

“Proje ile canlıların temel yaşam hakkını korumuş oluyoruz”

Gaziantep Modeli olarak adlandırdıkları projenin çok başarılı olduğunu ifade eden ve bu sayede binlerce hayvanı sahiplendirdiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hayata geçirdiğimiz bu proje ile canlıların temel yaşam hakkını korumuş oluyoruz. Burada sokak köpeklerinin istedikleri doğal ortamı sağlayınca mutlu oluyorlar. Hemşerilerimiz bu hayvanları istedikleri zaman gelip sahiplenebiliyor. Bakamadığı hayvanı getirip burada ekiplerimize teslim edebiliyor. Önemli olan sokağa bırakmamak. Hayata geçirdiğimiz bu model son günlerde konuşulan yasanın da ruhuna uygun bir model. Elbette eksiği ve geliştirilmesi gereken noktaları olabilir. Burada işle ilgili veteriner hocalarımızı görev alıyor ve yoğun bir şekilde çalışıyor” dedi.

“100 bin hayvanın kısırlaştırılması ve aşılanmasını sağladık”

Söz konusu proje ile 100 bin civarında köpeğin kısırlaştırıldığını ve aşılarının yapıldığını da ifade eden Şahin, “Bugün Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz merhamet medeniyetinden geliyoruz. Bizim de buna uygun hareket etmemiz lazım. Böyle doğal hayatı sağlayarak, kafeslere sıkıştırılmadığı bir ortam oluşturduk. Burada hayvanları mutlu bir şekilde yaşıyor. Burada 10 yıldır yaklaşık 100 bin hayvanın kısırlaştırılması ve aşılanmasını sağladık. Burada kim hangi hayvanı sahiplenmek istiyorsa gelip sahiplenebiliyor” diye konuştu.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN
Sıradaki Haber 11. Ulusal Botanik Kongresi Amasya Üniversitesi’nde düzenlendi