Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Milli Teknoloji Hamlesi PAÜ’de konuşuldu

T3 VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜ ELVAN KUZUCU HIDIR’IN KONUK OLDUĞU PARADİGMA KIRILIMI VE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ SÖYLEŞİSİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. HÜSEYİN YILMAZ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

T3 VAKFI YÖNETİM KURULU

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır’ın konuk olduğu Paradigma Kırılımı ve Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile devam etti. Rektör Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak, Teknofest yarışlarının başladığı günden bu yana biz de üniversite gençliğimizin önünü açmak ve onlara üniversite imkânlarını sunmak, bu yarışlarda başarı kazanmak için elimizden geleni yapmaktayız. Bunların güzel bir örneğini diğer üniversitelere örnek olacak tarzda gerçekleştirdik. Teknofest yarışmaları ve her yıl düzenlenen ISIF’ta (İstanbul Uluslararası Patent Fuarı) öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin katkı sağladığı yarışmalarda toplam 36 ödül kazanmış bulunmaktayız. Teknofest yarışmalarından Üniversitemizin kazandığı ödüller arasında, 6 adet Türkiye birinciliği, 4 adet Türkiye ikinciliği, 3 adet Türkiye üçüncülüğü, farklı kategorilerde kazanılan 10 adet mansiyon ödülü, patent yarışmalarında ise; 1 adet WIPO en iyi akademisyen buluş ödülü, 4 adet altın madalya, 1 adet gümüş madalya, 7 adet bronz madalya kazanmış bulunmaktayız. 2024 yılında da öğrencilik hayatı devam eden ve mezun olan PAÜ’lü öğrencilerimiz toplamda 315 başvuru gerçekleştirmiştir” dedi.

Teknofestin düzenlenmeye başlandığı yıllardan günümüze genel bir tablo çizen T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ise “İstanbul’da bu festivali hayata geçirdik, tabi ki ilk yılında açıkçası dünyada da Teknofest’in genel yapısına baktığımızda herhangi eşi ve benzeri olmayan bir etkinlik diyebiliriz. Özellikle, belki teknoloji yarışmaları çerçevesinde hem Türkiye’de hem de dünyada tekil anlamda düzenlenen yarışmalarla veya airshowlar var veya teknoloji fuarları var, ama bunların hepsini bir arada kapsayan dünyada benzer iş ve benzeri olmayan bir etkinliği yapıyoruz Teknofest’te. İlk yılında, yani 2018’de de aslında bu saydığım tüm içerikleri Teknofest içeriyordu. Tabi ki burada ilk yılında bizler, bu festival bir başarıya ulaşır mı, insanlar bunu halkımız kabullenir mi, toplum bunu kabul eder mi veya işte böyle bir festival düzenleyeceğiz ama insanlar gelip katılabilir mi gibi soru işaretlerimizin olduğu bir süreci geçirmiş olduk. Ama baktığımızda ilk yılında Teknofest, 550 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Daha önce buna benzer bir platform olmamasına rağmen, 14 farklı alanda 4 binden fazla takım 20 bin yarışmacı Teknofest teknoloji yarışmalarına başvurdu. Tabi bu rakama 2024’te baktığımızda, 4 bin olan takım başvurusu 788 bine ulaştı. Artık yani, böyle bir iki kat üç kat gibi değil, eksponansiyel bir artışla gençlerimiz bu alana olan ilgilerini artırdılar. Bir önceki yıl Teknofest teknoloji yarışmalarını ziyaret eden bir öğrencimiz, bir sonraki yıl ben de bu ekosistemin içerisinde olmalıyım, ben de Teknofest’te yer alabilmeliyim diyerek bu heyecan ve tutkuyla Teknofest yarışmalarına başvuru yaptılar. Dolayısıyla 2018’den 2024’e geldiğimizde de sadece Teknofest’in yarışmalar başvurusuyla değil, sadece aslında çıkartmış olduğu başarı öyküleriyle de adından söz ettirmeye devam etti” diye konuştu.

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır’ın konuk olduğu Paradigma Kırılımı ve Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından günün anısına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından Elvan Kuzucu Hıdır’a plaket ve çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.

VR TEKNOLİJİSİ İLE MODELLENEN PROJE
Sıradaki Haber Hamamyolu çarşısının 1940-1980 yılları