Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Bursa’da ahududu bereketi

TÜRKİYE’NİN AHUDUDU ÜRETİMİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN KARŞILANDIĞI BURSA’DA, AHUDUDU HASADI BU YIL 20 GÜN ERKEN BAŞLADI. OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI SEBEBİYLE ANİDEN OLAN AHUDUYA YETİŞEMEYEN ÇİFTÇİLER, MAHSULLERİ TOPLAYAMADIKLARI İÇİN ZİYAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ. GENELLİKLE AİLE İŞLETMELERİ TARAFINDAN ÜRETİLEN MEYVENİN BU SENE KİLOSU 60 LİRADAN SATILACAĞI ÖĞRENİLDİ.

TÜRKİYE'NİN AHUDUDU ÜRETİMİNİN BÜYÜK

Türkiye’nin ahududu üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Bursa’da, hasat bu yıl 20 gün erken başladı. Hava şartları sebebiyle erken olgunlaşan ahududu meyvesini toplamaya yetişemediklerini belirten çiftçiler ürünün bu sene kilosu 60 liradan alıcı bulduğunu söylediler.

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’te ahududu hasadı bu yıl 20 gün erken başladı. Olumsuz hava şartlarından dolayı ahududuların birden olgunlaştığını gören çiftçiler erken hasada başlamak durumunda kaldı. Çoğunluğu aile işletmelerinden olan Keles’te mevsimlik işçilerin de bulunamamasıyla birlikte mahsullerin dalında kalabilme ihtimali olduğunu ifade eden çiftçiler, hasadı yetiştirememe durumunda ürünlerin bir kısmının ziyan olabileceklerini söyledi. Yaz ve sonbahar aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan ahududunun kilogramının 60 liradan satıldığı kaydedildi.

Hava şartlarından dolayı ahududuların bu sene erken olduğu belirten Ali Dündar ürünün ziyan olduğunu söyledi. Kendi bahçesinde ahududu yetiştiren Dündar, “Organik toprağımızda ahududu var. 2 çeşit ahududu var. Biri yediveren diğeri normal. Normali bir kere olan mahsul olduğu için en çok tercih edilendir. Normal ahudududan en çok reçel yapılır. Bu ahududuyu her yerde bulamazsınız. Gelen müşterilerimize memnuniyetle veriyoruz. Her yıl daha fazlasını tercih ediyorlar ama elimizden gelen imkanımız bunlardır. Bu kadar tedarik yapabiliyoruz. Bu sene kilogramı 60 liradan sattık. Hava şartlarından dolayı meyveler birden oldu. Ahududunun olmasına daha 20 gün vardı. Yetiştiremiyoruz, mahsuller dökülüyor. Eleman bulma sıkıntısı çekiyoruz. Köyler bitiyordu; insanlar dinleniyordu, ondan sonra ahududu topluyorduk. Bizim mahsulümüz ziyan olmuyordu. Şimdi ziyan oluyor. Dökülüyor ama yapacak bir şeyimiz yok. Esinti olduğu için ahududu erken oldu. Elimizden geldiğince topluyoruz” şeklinde konuştu.

SAİNT-GOBAİN’İN YAPI MALZEMELERİ İŞ KOLUNDA
Sıradaki Haber Diyarbakır’da 200 bin ton inşaat malzemesi üretecek fabrikanın açılışı yapıldı