Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Cihan Unuak

Alper Taban’ın Olumsuz Tavırları

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın tavırları son zamanlarda sıkça konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve mobilya ihracatıyla ülkemize ciddi katma değer katan İnegöl mobilyacısının “İhracatın Yıldızları” ödül töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Hatırlatmakta fayda var, Hisarcıklıoğlu 2023 yılından beri Dünya Odalar Federasyonu (WCF) başkanı.

Böylesi önemli bir geceye İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban katılmadı. Başkan Taban, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın kızının düğün cemiyetine katılmayı tercih ederek İnegöl Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ateş’i gönderdi.

Ateş ise kürsüde konuşma yapmadan sessizce salondan ayrıldı.

İnegöl’ün reklamını yapmak için milyonlarca lira harcanırken Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rifat Hisarciklioğlu’nun İnegöl’de böyle bir etkinliğe katılımı İnegöl’ü tüm dünyaya tanıtmamıza bir etken olmaz mıydı?

Ancak bu tavır İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ’a bir mesaj olarak yorumlanıyor.

Alper Taban’ın bu tavrı 31 Mart yerel seçimler öncesinde İnegöl Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan İnegöl ticaret ve sanayi odası başkanı Yavuz Uğurdağ’a bir mesaj verdiği ortaya çıkıyor.

Bilindiği üzere, benzer bir olay İnegölspor kongresinde de gerçekleşti.

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegölspor kongresine katılmayarak yerine Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger’i gönderdi.

Kongre salonunda gözler Taban’ı ararken, kongre çıkışında ise herkes Taban’ın yokluğunu ciddi anlamda eleştirdi.

Umarım Başkan Yardımcısı Dülger, kongre salonunda söz alan konuşmacıların mesajlarını Başkan Taban’a iletmiştir.

Alper Taban’ın bu tutumu, 31 Mart yerel seçimler öncesinde aday adaylığını açıklayan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ’a yönelik bir mesaj olarak görülüyor. Bu tür tavırlar, hem yerel halkın hem de ticaret ve spor camiasının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bu durum karşısında İnegöl Belediyesi’nin İnegöl mobilyacısını, tekstilcisini yani tüm sanayicisini ve İnegöl’ün markası olan İnegölspor’u sahipsiz bıraktığı anlamına geliyor.

Başkan Taban’ın ise gelecekte nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

İnegöl Belediyesi’den Medya Ambargosu

küçük Bab-ı Ali olarak bilinen Bursa’nın sayılı medya kuruluşları arasında yer alan Haberizma ve Radyo Güneş’e İnegöl Belediyesi ambargo uyguluyor. Vatandaşların şikayetlerinin haber yapılmasından rahatsız olan İnegöl belediyesi kurumumuzu organizasyonlara davet etmiyor.

Bu durum, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti açısından endişe verici. Medyanın temel görevi, kamu yararını gözeterek halkın bilgi alma hakkını sağlamaktır. İnegöl Belediyesi’nin bu tutumu, eleştiriye açık olmadığını ve olumsuz haberlere karşı tahammülsüz olduğunu gösteriyor.

Vatandaşların şikayetlerinin haberleştirilmesi, belediyenin hizmet kalitesini artırması ve eksikliklerini gidermesi açısından önemlidir. Ancak, bu şikayetlere kulak tıkamak ve eleştirel medya kuruluşlarını dışlamak, sorunların çözümüne katkı sağlamaz. İnegöl Belediyesi’nin, medya ile sağlıklı bir iletişim kurarak, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket etmesi, hem belediye yönetimi hem de İnegöl halkı için daha yararlı olacaktır.

1995 yılından bu yana tarafsızlık ilkesiyle yayın hayatına devam eden Radyo Güneş ve Haberizma olarak her ne kadar bizlere ambargo uygulansa da, İnegöl’ün menfaatlerini sonuna kadar savunmaya ve sesi olmaya devam edeceğiz.

WhatsApp Haberizma İhbar

BURSA