Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Bursa Gastronomi Festivali İle Lezzet Tutkunları İnegöl’de Bir Araya Geliyor

Bursa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Bursa Gastronomi Festivali ile bir kez daha lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Merinos Park’ta “Gelenekten Geleceğe Bursa Lezzetleri” temasıyla gerçekleşecek festival, Bursa’nın zengin mutfak kültürünü ziyaretçilerle buluşturacak.

Bursa, bu yıl üçüncüsü

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, festivalin Bursa mutfağının geçmişten geleceğe taşınmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Şahin, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği bu festival, geçmişten geleceğe Bursa mutfağını lezzet tutkunlarıyla buluşturacak. Türk mutfağının sürdürülebilirliği adına, ünlü şefler, TV programcıları, sosyal medya fenomenleri ve akademisyenlerin katkılarıyla birçok etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler, mutfak mirasımıza önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Gastronomi Tırı İnegöl’de

Festival öncesi tanıtım etkinlikleri kapsamında 28 Ağustos’ta gastronomi tırı İnegöl’de olacak. Saat 19.00‘da Gastro İnegöl Sosyal Tesisi‘nde Şef Esat Özata ile birlikte İnegöl Büryanı ve Mişoriz yapımı gösterisi gerçekleştirilecek. Ardından saat 20.00’da Bursa Kent Orkestrası bir müzik dinletisi sunacak.

Zemci Şahin, tüm gastronomi tutkunlarını festivale katılmaya davet ederek, bu eşsiz deneyimi kaçırmamalarını önerdi. Festival, hem Bursa’nın lezzetlerini hem de Türk mutfağının zenginliklerini keşfetmek için büyük bir fırsat sunuyor.