Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’den 1 Eylül Barış Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında barışın sadece kutlamalarda ve kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, barışı tesis etmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “1 Eylül, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Barış Günü olarak kabul edilen bir gündür. Ancak bu özel günün anlamı, yalnızca kutlamalarla sınırlı kalmamalıdır. Hepimizin, gerçek bir barışı tesis etme sorumluluğunu üstlenmesi gerekmektedir. Öncelikle ülkemizde kardeşliği ve barışı sağlayacak adımları atmak, en önemli görevimizdir. Ailemizde, komşularımızla, siyasi partiler arasındaki ilişkilerde ve kurumlar arasındaki anlaşmazlıklarda barışı sağlamak için çaba göstermeliyiz. Ülkemizi gerçek bir barış ülkesi haline getirmek adına, ‘barış’ her zaman önceliğimiz olmalıdır. Bu vazifeyi tarihi bir sorumluluk olarak almalıyız.”

Şahin, tüm dünyanın dilinden düşürmediği barış ve kardeşlik kavramlarının hayata geçirilmesi için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Barış için çaba gösterenlerin halk tarafından takdir edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Unutmayalım ki, barışın inşası hepimizin ortak sorumluluğudur. Gelin bu sorumluluğu paylaşalım ve birlikte barış dolu bir dünya için el birliğiyle çalışalım. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün, ülkemize ve dünyamıza barış getirmesi dileğiyle kutlu olsun” dedi.