Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Osmaniye’nin saklı cenneti Çona Kanyonu’na keşif yürüyüşü yapıldı

OSMANİYE’NİN SAKLI CENNETİ ÇONA KANYONU’NA KEŞİF YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

OSMANİYE'NİN SAKLI CENNETİ ÇONA

Osmaniye Belediyesi öncülüğünde, Amanos Dağları eteklerinde yer alan ve adrenalin tutkunlarının yeni adresi haline gelen Çona Kanyonu’na keşif yürüyüşü gerçekleştirildi.

Amanos Dağları eteklerinde adından söz ettiren Çona Kanyonu, adrenalin tutkunlarının yeni adresi oldu. Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Gazi Dağcılık Doğa Sporları Kulübü ve Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün destekleriyle kanyona keşif yürüyüşü gerçekleştirdi. Orta derece zor parkurda başlayan yürüyüş kısa zaman içerisinde zorluk derecesini arttırdı. İp yardımıyla yüzlerce metre yüksekliğe tırmandıktan sonra dar ve derin vadi içerisinde güzelliğiyle kendisine hayran bırakan doğa harikası ’Çona Kanyonu’ tüm ihtişamıyla yürüyüşe katılanları karşıladı. Dar ve derin vadi içerisinde güzelliğiyle kendisine hayran bırakan doğa harikası kanyon içerisinden akan şelale üzerinden zipline ile iniş yapan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, muhteşem bir tecrübe yaşadıklarını söyledi.

Osmaniye’mizin saklı güzelliklerini bu şekilde keşfederek dünyaya göstermek istediklerini söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Burası Osmaniye, burası Çona Kanyonu ve burası görmüş olduğunuz bu dik vadilerin arasında bu kadar dar geçide olan bir kanyonu göremezsiniz. Belki de Türkiye’de yeryüzü şekiller arasında çok azını, belki de ilkini bulabilirsiniz. Hakikaten burada çok derin bir yarık var. Ferhat olsan şirinin peşinden bu kadar bir delerek gidemezsin” diye konuştu.

ODAK Başkanı Muhammet Doğan ise “Kanyonun en güzel yerlerinden bir tanesi olan yarıkların oluştuğu yerdeyiz. Burası normal insanların değil sporcuların gelebileceği bir yer. Aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından kanyon eğitiminin verildiği yerdir” dedi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET
Sıradaki Haber Başkan Aras İklim Zirvesi için Fransa’ya gidiyor