Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Suriçi Çarşısı yatırımcılarını bekliyor

SURİÇİ ÇARŞISI’NDA YAPIMI TAMAMLANAN İLK ETAP İŞ YERLERİ YATIRIMCILARINI BEKLİYOR.

SURİÇİ ÇARŞISI'NDA YAPIMI TAMAMLANAN

Suriçi Çarşısı’nda yapımı tamamlanan ilk etap iş yerleri yatırımcılarını bekliyor. Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesinin dev dönüşüm projesi Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılan ofis, dükkan ve mağazaların tanıtımı için açılan “Suriçi Çarşısı İrtibat Bürosu’nu” ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, satışa sunulacak iş yerleri için ihale sürecinin ve hak sahiplerine anahtar teslimlerinin yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Meram Belediyesinin Türkiye’ye örnek dönüşüm çalışması Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Suriçi Çarşısı’nda yapımı tamamlanan ilk etap iş yerleri, ofisler ve mağazalar için satış süreci başladı. Bu çerçevede, dev projede yerini almak ve birikimlerini karlı bir yatırıma dönüştürmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla belediye tarafından açılan “Suriçi Çarşısı İrtibat Bürosu” da çalışmalarına başladı.

“Şehrin merkezinde böyle bir fırsat kolay kolay bir daha çıkmaz”

İrtibat bürosunu ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çalışmalar hakkında irtibat bürosu ekibinden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından iş yerlerinin satış ve ihale süreci hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Kavuş, yakın geçmişte tanıtımı yapılan Suriçi Çarşısı’nın şehrin ve Meram’ın en değerli yatırımlarından biri olduğuna vurgu yaptı. O günden bu yana tüm yatırımcıların satışa ne zaman çıkılacağı noktasında merak yaşadığını ifade eden Başkan Kavuş, “Çarşımıza yoğun bir ilgi oldu. Çünkü şehrin merkezinde bir konumu var. Kalabalık bir nüfusa hitap ediyor. Turizm destinasyonlarına çok yakın ve Bedesten Çarşısı ile iç içe. Konya’nın en değerli yerinde böylesi ofislerin, iş yerlerinin ve mağazaların bir daha olma ihtimali çok zayıf” dedi.

“İrtibat ofisimiz, hemşehrilerimize kolaylık sağlamak için hizmette”

İş yerleri için ihale ile satış yapılacağını ve bu noktada vatandaşlara yardımcı olmak, daha rahat bilgi alabilmelerini sağlamak amacıyla irtibat bürosu oluşturduklarını ifade eden Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Hemşehrilerimiz, merak ettikleri soruların yanıtlarını çarşının hemen yanı başında bulsunlar diye ofisimizi hayata geçirdik. Böylelikle bilgi alırken hem iş yerlerini görebiliyor hem de satın almayı düşündükleri yerleri gezebiliyor. İlgilenen tüm hemşehrilerimizi ofisimize bekliyoruz. Onların büromuzu ziyaretleri ihale süreci için de çok önemli. Çünkü iş yerlerini aynı anda değil sırayla ihale edeceğiz, gelen talepler de bu sırayı belirleyecek. ”

“Hak sahipleri önümüzdeki günlerde anahtarlarını teslim alacak”

İhale sürecinin yakın zamanda başlayacağını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, bir, bir buçuk ay içinde ihaleleri tamamlanmayı hedeflediklerini belirtti. Mağaza, ofis ve dükkan sayısının kısıtlı olduğunu da hatırlatan Başkan Kavuş, müracaat için vakit kaybetmemeleri noktasında uyardı. Suriçi Çarşısı’nda hak sahibi olanlara ise önümüzdeki günlerde anahtarlarını teslim edeceklerinin müjdesini veren Başkan Kavuş, “İnşallah mağazalarının, dükkanlarının, ofislerinin açılışlarını da hak sahipleriyle birlikte yapacağız. Buranın canlandığına, renklendiğine birlikte şahit olacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Meram Belediyesinden yapılan açıklamada, Suriçi Çarşısı hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların Sahibata Mahallesi Suriçi Çarşısı’nda bulunan irtibat bürosunu ziyaret edebilecekleri belirtildi. Bunun yanı sıra surici.meram.bel.tr internet adresi ya da 444 3 042 no’lu telefonun da yatırımcıların hizmetinde olduğu ifade edildi.

SURİÇİ ÇARŞISI'NDA YAPIMI TAMAMLANAN İLK
Sıradaki Haber Suriçi Çarşısı yatırımcılarını bekliyor