Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Atatürk Büstüne Baltalı Saldırı: Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

Erzurum’un Palandöken ilçesinde Yıldızkent

Erzurum’un Palandöken ilçesinde Yıldızkent Borsa İstanbul Ortaokulu’nun bahçesindeki Atatürk büstüne balta ile saldıran Yusuf E. (39), polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede yakalandı. Olay, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerle aydınlatıldı.

Olay, dün gece saat 21.00 civarında meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarda, sırtında çanta taşıyan bir kişinin okulun bahçe duvarını aşarak elindeki balta ile Atatürk büstüne zarar verdiği bildirildi. Polis ekipleri hemen harekete geçti ve çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde, bordo renkli bir aracın olay yerinden hızla uzaklaştığı tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonucu saldırganın Yusuf E. olduğu ve olayda kullanılan aracın detayları tüm birimlere iletildi. Palandöken Suç Araştırma ve Soruşturma ekipleri tarafından başlatılan araştırmalarla birlikte, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus timleri, Yusuf E.’yi Abdurrahman Gazi Mezarlığı yakınlarında suç aleti balta ile birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan Yusuf E., ifadesi alınmak üzere Yenişehir Polis Merkezi Amirliği’ne götürülürken, olay yerinde zarar gören Atatürk büstü incelemeye alındı. Erzurum halkını derinden üzen bu saldırı, hızlı müdahale sayesinde kısa sürede aydınlatıldı.

ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONEL SENDİKASI (ÜNİPERSEN),
Sıradaki Haber ÜNİPERSEN’den kamu personelinin sorunlarına yönelik basın açıklaması