Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Arı ürünlerine destek

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. MERAL KEKEÇOĞLU’NUN ARAŞTIRMACI OLARAK YER ALDIĞI “ARI ÜRÜNLERİNDEN İÇİLEBİLİR PROBİYOTİK GIDA TAKVİYESİ GELİŞTİRİLMESİ” ARAŞTIRMA PROJESİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE DEĞER BULUNDU.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi” araştırma projesi üniversite-sanayi işbirliği destek programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve propolis firması iş birliği ile gerçekleşecek olan ve toplamda 24 ay sürecek projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerin üretimi Düzce Üniversitesi Arıcılık araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedeflendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı’nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği projede, gniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer alan Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

MİLLİ UZAY PROGRAMI’NIN DEĞERLİ AŞAMALARINDAN
Sıradaki Haber Gezeravcı: “Uzaya yolculuğumuz bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış hikayesi değil”