Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Konya’daki deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

KONYA’DA TÜRKİYE AFETLE MÜCADELE PLANI (TAMP) BÖLGE DÜZEYİ DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SENARYOYA GÖRE, MERKEZ ÜSSÜ AKŞEHİR İLÇESİNDE 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE AKŞEHİR, ILGIN VE KONYA’NIN ETKİLENDİĞİ DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

KONYA'DA TÜRKİYE AFETLE MÜCADELE

Konya’da Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryoya göre, merkez üssü Akşehir ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde Akşehir, Ilgın ve Konya’nın etkilendiği depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışması yapıldı.

Afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası müdahale tatbikatlarının planlama ve icrasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik doğrultusunda Konya’da tatbikat gerçekleştirildi. Konya Planlı Afet Tatbikatı kapsamında Konya Valisi İbrahim Akın’ın başkanlığında TAMP Çalışma grupları toplandı. Vali Akın, senaryo gereği Akşehir ilçesinde gerçekleşen 5.5 büyüklüğündeki depremde yardım ekiplerinin kriz yönetimi ve müdahale süreçlerinin işleyişine dair yetkililerden bilgi aldı. Hazırlanan senaryoya göre, depremden etkilenen Konya’da Esenler Mahallesinde kentsel dönüşüm alanında bir bina enkazında arama kurtarma çalışması yapıldı.

HAYMANA'DA SAKARYA MEYDAN MUHABERESİNDEN KALDIĞI
Sıradaki Haber Haymana’da 103 yıllık patlamamış top mermisi bulundu