Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Pezeşkiyan: “Avrupa ve ABD, İsrail’i silahlandırıp işlediği her türlü insanlık suçunu utanmadan savunuyor”

İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN, İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN HAMAS LİDERİ YAHYA SİNWAR İÇİN KURULAN TAZİYE EVİNİ ZİYARET ETTİKTEN SONRA YAPTIĞI AÇIKLAMADA, “AVRUPA VE ABD, TÜM GÜÇLERİYLE İSRAİL’İ SİLAHLANDIRIP, İŞLEDİĞİ HER TÜRLÜ İNSANLIK SUÇUNU UTANMADAN SAVUNUYOR” DEDİ.

İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN,

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinwar için kurulan taziye evini ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Avrupa ve ABD, tüm güçleriyle İsrail’i silahlandırıp, işlediği her türlü insanlık suçunu utanmadan savunuyor” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinwar için oluşturulan taziye evini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Pezeşkiyan, muhtemel İsrail saldırısını değerlendirerek, “Herhangi bir saldırı olursa, aynı şekilde karşılık alacaklar” dedi. Pezeşkiyan, “Ne yazık ki, içinde yaşadığımız toplumda insan hakları ve uluslararası hukuktan söz eden hükümetler ve güçler aslında bu yasalara ve haklara kendileri uymuyor. İnsanları evlerinden çıkarıp sürgün eden bir devleti destekleyerek haklarını ve topraklarını arayan halka karşı savaşıyorlar” dedi.

“Avrupa ve ABD, işlediği her türlü insanlık suçunu utanmadan savunuyor”

Pezeşkiyan, kendisine yöneltilen “Kadın, çocuk ve insan haklarından bahseden bu vicdanlar nerede” sorusuna, “Avrupa ve ABD, tüm güçleriyle İsrail’i silahlandırıp, işlediği her türlü insanlık suçunu utanmadan savunuyor. Bu da dünyada aradıkları şeyin güç ve zorbalık olduğunu gösteriyor. Hak ve adalet peşinde olanlar asla onların taleplerine karşı sessiz kalmayacaklar. Bu savaş insanların öldürülmesiyle değil aksine adaletin sağlanması ve tüm insan hakları gözetildiğinde sona erecek” dedi.

PERU'NUN ESKİ DEVLET BAŞKANI ALEJANDRO
Sıradaki Haber Peru’da eski Devlet Başkanı Toledo’ya yolsuzluktan 20 yıl hapis cezası