Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Adana’da Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu yapıldı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA DR. TURGUT NOYAN UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KIŞLA SAĞLIK YERLEŞKESİNDE “NÖRORADYOLOJİDE İLERİ MR GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİ.

Bu haberin fotoğrafı yok

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesinde “Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu” gerçekleşti.

Mr görüntüleme tekniklerinde standartı yakalamak önemli

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Bölümünden Doç. Dr. Aylin Güneşli, “MR’ın kalitesi teknikerlerimizin işini iyi yapmasına bağlı. Yazacağımız raporda ileri MR görüntüleme teknikleri çok önemli. İlk oturumdaki konularımız, fonksiyonel MR ve SWI MR. Buradaki amacımız teknikerlerimize teknik bilgi vermekle birlikte hekim arkadaşlarımızla da klinik açıdan bazı bilgileri paylaşarak her iki bölümü birlikte sentezlemek. Bu sempozyum, aynı zamanda hastaneler ve merkezler arasındaki standardizasyon için de önemli” dedi.

Mitolojinin ve sanatın nöroradyolojideki izleri araştırıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Bölümünden Prof. Dr. Özlem Alkan, “İlk olarak 2019 yılının Nisan ayında yaptığımız sempozyuma katılan teknikerlerimiz şu anda senyör konumunda diyebiliriz. Bugün bölgemizden gelen 115 katılımcıyla sempozyumu bir ileri aşamaya taşımış bulunuyoruz. Teknikerler için planladığımız ileri MR görüntüleme sempozyumundan, MR teknikerleri ve öğrencileri öncelikli olmak üzere tüm teknikerler faydalanabilmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi ileri MR görüntüleme MR çekiminin bir ileri aşaması. Teorik olarak değinilecek konuların ardından teknikere düşen görevler de pratik olarak paylaşılacak” diye konuştu.

Alkan, sanatla bilimin her zaman kol kola yürüdüğüne inanarak, ilgi çekecek bir konu olan “Mitolojinin ve Sanatın Nöroradyolojideki İzleri” sunumumuzu da konuklarımızın keyifle takip edeceğini düşünüyorum. Burada bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Sempozyumun temel amacının, günlük rutinde ciddi bir mesai gerektiren yeni MR yöntemlerini, bölgedeki diğer klinik teknikerleri ile de paylaşarak deneyimleri onlara aktarmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturarak daha geniş çevreye ulaşabilmek olduğunu ifade eden Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Umur Anıl Pehlivan, “2019’da yapılan ilk toplantıdan sonra bugün yüksek katılım sağlandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler bir ekibin parçasıyız, birlikte güçlüyüz ve bu ekibin domino taşlarından biri de teknikerlerimiz. Hastalığın tedavisinde ve optimize edilmesinde kritik öneme sahip olan MR’ın çekim kalitesi hastanın tüm sürecine olumlu katkılar sunuyor. Bu sebeple gerek buraya gelen tekniker adayı arkadaşlarımıza gerekse teknikerlerimize mümkün olan en optimal tetkiki en uygun şartlarda sunmamız gerekliliğini vurguluyoruz. Deneyimlerin paylaşılması ve kalitenin her zaman daha ileriye taşınması için bu toplantıların düzenli olarak yapılması önem arz etmektedir” dedi

3 oturumda gerçekleşen Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu sunumların ardından soru, cevap ve katkılarla sona erdi.

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ (KSBÜ)
Sıradaki Haber Kütahya’da iş birliği protokolü