Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri başladı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TANITIM GÜNLERİ, REKTÖR PROF. DR. ÖZLENEN ÖZKAN’IN KATILIMIYLA BAŞLADI. REKTÖR ÖZKAN, YÖK RAPORUNA GÖRE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NİN KULÜPLERE KAYITLI ÖĞRENCİ SAYISININ EN YÜKSEK OLDUĞU İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLDUĞUNU BELİRTTİ.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla başladı. Özkan, YÖK Raporu’na göre Akdeniz Üniversitesi’nin kulüplere kayıtlı öğrenci sayısının en yüksek olduğu ikinci üniversite olduğunu belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında faaliyet gösteren Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, kampüs içerisinde Sevgi Yolu’nda düzenleniyor. Üç gün sürecek olan Topluluk Tanıtım Günleri’nin açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Gülsüm Aktağ ve öğrenciler katıldı.

Kulüplere kayıtlı öğrenci sayısının en yüksek olduğu 2’nci üniversite

Topluluk Tanıtım Günleri’nin geleneksel hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Topluluk Tanıtım Günleri, öğrencilerin bir arada kaynaşmasına önemli katkıda bulunan etkinliklerimiz arasında yerini aldı. Bu sene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda kulüplere kayıtlı öğrenci sayısının en yüksek olduğu ilk 20 üniversite arasında 55 bin 987 ile 2’nci sırada yer aldık. YÖK’ün yayınladığı raporda gösteriyor ki üniversitemiz birçok alanda marka olduğu gibi öğrencilerini eğitim ve öğretim ile birlikte etkinlik, kendilerini keşfetme, yeteneklerini geliştirme anlamında da bir marka haline geldi. Öğrencilerimizle bir araya gelmekten onlarla bu etkinliklerde bulunmaktan mutluyuz” dedi.

“Sosyal gelişim için önemli”

Üniversitelerin temel görevinin eğitim ve öğretim olduğunu aktaran Rektör Özkan, “Eğitim ve öğretim birinci önceliğimiz ama öğrencilerimizin hayatlarını renklendiren etkinlikler düzenlemek onların akademik gelişimi kadar sosyal gelişimi için de kıymetli. Bu anlamda Antalya ve Akdeniz Üniversitesi etkinliklerin yaz kış devam ettiği bir yer. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizin kendilerini geliştirmesi için destek veriyoruz. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

114 farklı topluluk kayıt alacak

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 114 sportif ve kültürel topluluğun katıldığı tanıtım günleri 3 gün sürecek. Etkinliklerde topluluk tanıtımları ve üye kayıt işlemleri yapılırken öğrenciler yeni alanları keşfetmenin tadını çıkaracak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN
Sıradaki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “Öğrenci topluluklarının daha büyük hedeflere ulaşabilmesi için projelere 120 milyon liralık bir bütçe ayırdık”