Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Aydın Büyükşehir Meclisi’nde “Kadına yönelik şiddet’ gündem oldu

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI 1. OLAĞAN TOPLANTISI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI. TOPLANTIDA GÜNDEM MADDELERİNDEN ZİYADE SON GÜNLERDE ARTARAK DEVAM KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSU VE KADIN CİNAYETLERİ ÖN PLANA ÇIKTI. BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, MECLİS’E ÇAĞRIDA BULUNARAK “İYİ HAL UYGULAMASI KALDIRILMALI” DEDİ.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 1. Olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem maddelerinden ziyade son günlerde artarak devam kadına yönelik şiddet konusu ve kadın cinayetleri ön plana çıktı. Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu, Meclis’e çağrıda bulunarak “İyi hal uygulaması kaldırılmalı” dedi.

Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara sevk edildiği oturumda kadına yönelik şiddet olayları ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Aydın’da ‘Karikatür yarışması’ düzenlenmesine yönelik Meclise gündem maddesi sunuldu.

Maddeye ilişkin açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Toplumun en büyük sorunlarından biri haline gelen bu sıkıntıya dikkat çekmek amacıyla ‘Kadına yönelik şiddet’ konulu karikatür yarışması düzenlemeye karar verdik. Amacımız dikkat çekmek. Bu yönde suç işleyenler için ‘iyi hal’ indiriminin kaldırılması gerektiğine düşünüyorum. Hakim karşısında takım elbise ve kravatla çıkıp önünü iliklemekle bu suçun cezası hafifletilmemeli. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de büyük görev düşüyor. Bu işin siyasi partisi de olmaz. Hepimizin annesi kız kardeşi var” diyerek bazı suçlarda iyi hal indiriminin kaldırılması gerektiğini söyledi.

İSTANBUL AVCILAR DENİZKÖŞKLER’DEKİ BİR ADRESE
Sıradaki Haber İstanbul Avcılar Denizköşkler’deki bir adrese suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 3 kişinin yakalanmasına yönelik Özel Harekat polisi destekli operasyon düzenleniyor.