Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sinan Eşkin

Bahaneler Üretmek Yerine Çözümler Aramak Daha Doğru Olmaz mı?

Son zamanlarda YENİŞEHİR’deki okullar ile alakalı temizlik sorunları olduğu gündeme getirilmektedir.

Bu konuda veliler şikayetlerini okul idaresine ya da ilçedeki basına bildirerek, çözüm bulunması noktasında talepleri oluyor.

Herkes oğlunun ya da kızının hijyenik ortamlarda eğitimini alması için mücadele vermeye çalışır. Bu konuda gördükleri eksiklikleri doğal olarak okul idaresine bildirir. Çözüm bulunumaz ise çareyi medyada arıyoruz.

YENİŞEHİR’de Meslek Lisesinde 14 yıl boyunca Kuaförlük Bölüm Öğretmenliği yaptım. 14 yıllık öğretmenliğim boyunca atölyeye hiçbir zaman temizlik personeli sokmadım. Öğrencilerim ile beraber son ders atölyeyi tertemiz bırakarak bir sonraki güne hazır hâle getirdim.

Öğrenciler, okullara sadece ders dinlemeye değil, bulundukları ortamı temiz tutmakla da görevlidir. Aslında buda eğitimin bir parçasıdır. Ağaç yaşken eğilir, misali çocuklarımıza da bulundukları ortamı temiz tutmaları gerektiğini aile olarak bizde evde mutlaka söylemeliyiz.

Yapılan araştırmalar sonucunda Japonya’ daki okullarda temizlik görevlisinin olmadığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Detaylı bilgiye ulaşmak için arama yaptığımızda Japonya’da öğrencilerin ilkokuldan liseye kadar okulda tuvalet temizliği dahil pek çok temizlik iş yaptığını, bunun müfredatın ve kültürün bir parçası olduğunu söylemişler.

İsteyen arama motorlarına “Japonya’daki okullarda temizlik kimler tarafından yapılır?” yazıp konunun detayını da öğrenebilirsiniz.

Bizde bahaneler üretmek yerine Japonya’daki gibi çocuklarımıza bu eğitimlerin verilmesini talep etsek daha doğru olmaz mı? Bende bir veli olarak çocuğumun okulunda temizlik yapmasından asla rahatsızlık duymam. Aksine memnuniyet duyarım.

O yüzden, bahane üretmek yerine çözüm aramanın, daha doğru olacağını unutmayalım. Kalın sağlıcakla..

WhatsApp Haberizma İhbar

BURSA