Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Bakan Uraloğlu’ndan Erzurum’a müjde

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, “İÇ HATLARDA, KARA YOLU VEYA TREN İLE EN AZ 5 SAAT VE ÜSTÜ SEYAHAT SÜRESİ OLAN ŞEHİRLER ARASINDA HER GÜN EN AZ BİR UÇUŞUN OLMASI VE ÖNCEKİ SEZONDA SEZON DOLULUK ORTALAMASI YÜZDE 95 ÜZERİ OLAN HATLARA İLAVE UÇUŞUN KONMASI YÖNÜNDE BİR PLANIMIZ VAR. DAHA ÖNCE BAŞLATTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE ÖNÜMÜZDEKİ EKİM SONU İTİBARIYLA 12 YENİ İÇ HAT SEFERİNİN BAŞLAYACAĞI MÜJDESİNİ BURADAN PAYLAŞMAK İSTİYORUM” DEDİ.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İç hatlarda, kara yolu veya tren ile en az 5 saat ve üstü seyahat süresi olan şehirler arasında her gün en az bir uçuşun olması ve önceki sezonda sezon doluluk ortalaması yüzde 95 üzeri olan hatlara ilave uçuşun konması yönünde bir planımız var. Daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

2024 yılı yaz döneminde iç hat seferlerinde taşıyıcıların Türkiye geneli ortalama doluluğunun yüzde 90 seviyelerinde olduğunu belirten Uraloğlu, “Bu seviye kış döneminde ise hareketliliğin azalmasına bağlı olarak yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. Ama az önce de belirttiğim üzere vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda işletmelerimize seferlerin ihtiyaç duyulan noktalarda artırılması hususunda gerekli bildirimlerde bulunduk. Toplantımızda yaptığımız değerlendirme sonucunda daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki kış döneminde ekim sonu itibarıyla Sunexpress Havayolları tarafından 12 yeni iç hat seferlerinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

Antalya-Erzurum seferleri başlıyor

Yeni seferler ile ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya’yı, Anadolu’da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını artırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ SANAYİ ODASI (DSO), DENİZLİ
Sıradaki Haber DSO ve GEKA’dan küresel sürdürülebilirlik raporlaması için iş birliği