Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Bulgaristan’da 7’nci kez erken seçim yapılıyor: Tekirdağ’da çifte vatandaşlar oy kullandı

TEKİRDAĞ’DA ÇİFTE VATANDAŞ STATÜSÜNDEKİ BULGARİSTAN VATANDAŞLARI, ÜLKELERİNDEKİ YEDİNCİ ERKEN SEÇİMDE OYLARINI KULLANDI.

TEKİRDAĞ'DA ÇİFTE VATANDAŞ STATÜSÜNDEKİ

Tekirdağ’da çifte vatandaş statüsündeki Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki yedinci erken seçimde oylarını kullandı.

Bulgaristan vatandaşları, 27 Ekim 2024 tarihinde, 2021 yılından beri süren siyasi belirsizlik ve hükümet kurma krizleri nedeniyle yedinci kez erken seçimde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Çifte vatandaş statüsündeki Bulgaristan vatandaşları da sabah saatlerinde Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki Süleymanpaşa İlkokulu’na giderek oylarını kullandı. Seçim süreci kapsamında, Bulgaristan’ın yurt dışındaki vatandaşlarına yönelik sandık kurma uygulaması bu yıl da gerçekleşirken, okula oy kullanmaya gelen vatandaşlardan kimisi dijital ortamda oyunu kullandı kimi vatandaşlar da normal sandık uygulamasına giderek oyunu kullandığı pusulayı sandığa attı.

Bulgaristan’da son üç yılda siyasi istikrar sağlanamaması nedeniyle sıkça başvurulan erken seçimler, ülkede önemli bir gündem oluşturuyor. Bu seçimlerin Bulgaristan’ın gelecekteki siyasi yapısı üzerinde önemli bir etki oluşturması bekleniyor. Tekirdağ’da oy kullanan çifte vatandaşlar, ülkedeki siyasi belirsizliğin sona ermesi ve hükümetin kurulması temennisinde bulundu.

KÜTAHYA'DAKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ
Sıradaki Haber Kütahya’daki çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için sandık başında