Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Genel

CHP İnegöl İlçe Başkanı Şahin’den Eleştirilere Videolu Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin su kesintilerinin nedenini açıklarken, vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

Geçmiş dönem İnegöl Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Baykan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile CHP ve BUSKİ’yi hedef aldı. Baykan, Deydinler Mahallesi’nde yaşanan su kesintilerine dikkat çekerek, BUSKİ’nin bu duruma ilgisiz kaldığını iddia etmişti.

Baykan’ın bu eleştirilerine, Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’den hızlı bir yanıt geldi. Şahin, su kesintilerinin nedenini açıklarken, vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu:

“Son yüz yılın en sıcak ve en kurak günlerini yaşıyoruz! Boğazköy Barajı ve Ulupınar kaynağında sular azalmış durumda. Her şeye rağmen, BUSKİ müdürümüzle birlikte, önceden gelen tehlikeyi görüp aldığımız önlemler sayesinde, 2-3 ay, yağmurlar başlayana kadar su sıkıntısı yaşamayacağız. Ancak, şebeke suyunun sulamada kullanılmaması ve tasarruflu harcanması hepimiz için büyük bir önem taşıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. 3-4 tane de alternatif hat vardı onları bağladık. Yeni hatları devreye koyarak su kesintileri ve basıncını tekrar yükselttik. Ayrıca Deydinler Mahallesi’nde yaşanan günlük kesintiyle alakalı mahalle muhtarımız ve vatandaşlarımızın konu ile alakalı bilgileri var. Eski su borularının değişmesi nedeniyle sular gündüz kesilmekte, akşam ise verilmektedir.”

Video 2: Mesudiye Mahallesi İlave Su Pompası

ads 300×250