Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’den 12 Eylül Darbesi’ne Sert Kınama

12 Eylül 1980 Askeri

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, darbeyi sert bir dille kınadı. Şahin, 12 Eylül’ün Türkiye’nin üstüne çöken karanlık bir karabasan olduğunu belirterek, darbenin ülkemizi demokrasi, insan hakları, eğitim, bilim ve düşünce özgürlüğü açısından büyük bir gerilemeye sürüklediğini vurguladı.

“171 Kişi İşkenceyle, 300 Kişi Hayatını Kaybetti”

Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “12 Eylül, karanlık ve aleni odaklar tarafından yıllar öncesinden planlanmış, ülkemizi insan hakları ve demokrasiden uzaklaştırmıştır. Darbe sonrası cezaevlerinde işkence sonucu 171 kişi hayatını kaybetmiş, toplamda 300 kişi yaşamını yitirmiştir. 48 kişi idam edilmiş, 1683 kişi fişlenmiş, 650 bin kişi gözaltına alınmıştır. Milyonlarca vatandaşımız kötü muameleye maruz kalmış, 30 bin kişi ülkeyi terk etmek zorunda bırakılmıştır.”

“Darbe Sonrası Parlayanlar, Fırsatçılar”

Şahin, 12 Eylül’ün ülkeye verdiği zararın yanı sıra, darbe sonrası nemalanan ve fırsatçılık yapan kişilere de dikkat çekti. “Darbeyle birlikte parlayanlar, parlatılanlar, şakşakçılar ve fırsatçılar ülkenin yönünü değiştirmiştir. Bugün yaşadığımız birçok sorunun temelinde bu darbenin etkileri yatıyor. Ne yazık ki hala bu darbeyle şekillenen anayasa ve kalıntı uygulamalarla yönetiliyoruz” dedi.

“Demokrasiyi Koruma Sözü”

CHP olarak her türlü darbeye karşı olduklarını vurgulayan Şahin, “Partimiz de 12 Eylül Darbesi’nin mağduru olmuştur. Nereden, kimden gelirse gelsin askeri ya da sivil her türlü darbeye karşıyız. Demokrasiye sahip çıkacağız ve ülkemizin bir daha böylesi karanlık günler yaşamaması için mücadele edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.