Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Genel

CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’ndan Tarım İşçilerine Ziyaret: “Konteyner Ev ve Duş İhtiyacı Karşılanmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı, yaz aylarında Şanlıurfa’dan İnegöl’ün Kurşunlu Mahallesi’ne gelerek tarım işlerinde çalışan ve zor koşullarda çadırlarda yaşayan aileleri ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP İnegöl Kadın Kolları tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler ailelere dağıtıldı.

“Tarım İşçileri İnegöl’e Büyük Katkı Sağlıyor”

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, tarım işçilerinin İnegöl tarımına büyük katkılar sunduğunu belirterek “İnegöl’ün sanayisinin gelişmişliği nedeniyle tarımda çalışacak insan bulmak zor. Çoğu aileler Şanlıurfa’dan geliyor. Nisan ve Ekim ayları arasında İnegöl’deki birçok çilek, armut, elma ve şeftali gibi meyvelerin çapasını ve hasadını yapıyorlar. Gerçekten çok önemli bir iş yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Konteyner Ev ve Duş Alanı İhtiyacı Var”

Şahin, tarım işçilerinin daha iyi şartlarda yaşamaları için konteyner evlerin yapılması gerektiğini söyledi. “Bu işçilere konteyner evler yapılmalı ve geldiklerinde kullanabilmeliler. Şu an için bu kısa vadede mümkün görünmüyor, ancak her aileye bir duş ve tuvalet ihtiyacını karşılayacak konteynerlerin sağlanması acil bir ihtiyaç” dedi.

“Duş ve Eğitim İmkanı İstiyoruz”

Tarım işçilerinin temsilcisi Halil, 2018-2019 yıllarından bu yana çeşitli kademelerdeki yetkililere taleplerini ilettiklerini, ancak karşılanmadığını belirtti. Halil, “Her gün duş almazsak kötü kokuyoruz. Devletimizden en azından duş ve tuvalet alanı istiyoruz. Ayrıca 20-30 öğrencimiz var, fakat okul imkanı olmadığı için eğitim alamıyorlar” şeklinde konuştu.

Sosyal Alan ve Oyun Parkı Sözü

Son olarak İlçe Başkanı Şahin, bu yıl tarım sezonunun sonuna gelindiğini, ancak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Bu alana tuvalet ve duş alanları kazandırmak için çaba sarf edeceğiz. Ayrıca çocuklarımız için sosyal alanlar ve oyun parkı oluşturulması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapacağız” dedi.

CHP’nin, tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirme mücadelesine devam edeceği vurgulandı.

ads 300×250