Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

CHP İnegöl’den Terör ve Şiddete Karşı Mitinge Yoğun Katılım

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Beşiktaş’ta terör ve şiddet olaylarına karşı kitlesel bir miting gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada teröre meydan okuduklarını belirtti ve artan şiddet olaylarına dikkat çekti.

Özel: “Terörün Amacını Boşa Çıkardık”
Mitingde kalabalığa seslenen Özel, “Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik” dedi. Özel, terörün amacının halkı korkutmak, sindirmek ve yaşamı kontrol altına almak olduğunu belirterek, buna karşı direnen herkese teşekkür etti.

“Bu ülke 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Şehitler verdik, acılar yaşadık. Güvenlik güçlerimiz, öğretmenlerimiz, emekçilerimiz, siviller hedef oldu ama Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta. Teröre boyun eğmeyecek, asla sinmeyeceğiz.”

Kadına Şiddet ve Çocuk Güvenliği Vurgusu
Konuşmasında artan kadın cinayetlerine ve çocukların güvende olmamasına da dikkat çeken Özgür Özel, Türkiye’de kadınların şiddetle karşı karşıya kaldığını şu sözlerle ifade etti:

“2022’de 334 kadın, 2023’te 315 kadın, 2024’ün ilk 10 ayında ise 325 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu ülkede neredeyse iki kadından biri şiddet görüyor.”

Gençlerin ve çocukların güvende olmadığını belirten Özel, araştırmalara göre halkın %85’inin çocuklarını güvende hissetmediğini söyledi. Hükümeti öğrencilerin barınma sorunlarını çözmemekle suçlayan Özel, “Gençlerimiz, vakıfların kucağına itilmemeli” diyerek tepki gösterdi.

“Bebekler Bile Korunamıyor”
Özel, hastanelerde yaşanan ihmaller sonucu 12 yenidoğan bebeğin ölümüne dikkat çekerek, yetkilileri sert şekilde eleştirdi:

“Ölümler bilinirken o hastaneler açık tutuldu, müdahaleler geç yapıldı. O hastanelerin ruhsatlarını kamuoyuna ibret olsun diye bedelsiz kamulaştırmamız lazım. Meclise getirin, bunu birlikte yapalım.”

İnegöl’den Yoğun Katılım
CHP’nin “Yaşam Hakkı” mitingine İnegöl’den de yoğun katılım sağlandı. CHP İnegöl İlçe Başkanlığı önünden kalkan araçlarla Beşiktaş’a giden partililer, şiddet olaylarına kayıtsız kalmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, şiddetin durdurulması gerektiğine vurgu yaparak, “Artan şiddet olaylarının karşısında dimdik duracağız” dedi.