Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Denizli Büyükşehirden üniversitelilere öğrenim yardımı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÜNİVERSİTELİLERE İLK DEFA VERECEĞİ AYNİ ÖĞRENİM DESTEĞİ MÜRACAATLARI BAŞLADI. ŞEHİRLERARASI ULAŞIM, KIRTASİYE VE BARINMA GİBİ İHTİYAÇLARINDA KULLANILMAK ÜZERE 1.500 ÖĞRENCİYE VERİLECEK 5 BİN TL DEĞERİNDEKİ AYNİ YARDIM MÜRACAATLARI 11 EKİM’E KADAR SÜRECEK.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÜNİVERSİTELİLERE

Denizli Büyükşehir Belediyesinin üniversitelilere ilk defa vereceği ayni öğrenim desteği müracaatları başladı. Şehirlerarası ulaşım, kırtasiye ve barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bin 500 öğrenciye verilecek 5 bin TL değerindeki ayni yardım müracaatları 11 Ekim’e kadar sürecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik ilk kez ayni öğrenim desteği verecek. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine verilecek öğrenim yardımı müracaatları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresi üzerinden online yapılacak müracaatlar 11 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Yapılacak incelemenin ardından, Denizli sınırları içerisinde ikamet eden, ancak kent sınırları dışında üniversitede eğitim gören öğrencilere, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında (1 Eylül 2024 – 30 Haziran 2025) dönem başında 1 defa olmak kaydıyla hane geliri brüt iki asgari ücretin altında olan öğrencilere şehirlerarası ulaşım, kırtasiye, barınma gibi ihtiyaçların karşılanması için 5 bin TL ayni öğrenim yardımı yapılacak. Ayni öğrenim yardımı toplamda 7.5 milyon lira değerinde olacak.

Başvuru şartları

Başvuruda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, öğrencinin ailesinin ve kendisinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi ve öğrencinin Denizli ili dışında üniversite okuması gerekecek. Bunlara ek olarak ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması gibi şartlar olacak. Başvurular kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek” şeklinde başvuru için şartlar açıklandı.

ÇANKIRI’DA AFAD TARAFINDAN İL EMNİYET
Sıradaki Haber AFAD’dan polis ekiplerine uygulamalı yangın eğitimi