Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

ESTÜ Astrofizik Eğitim ve Araştırma Birimi’nin yürüttüğü projenin ilk bölümü başarıyla tamamlandı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(ESTÜ) ASTROFİZİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA BİRİMİ TARAFINDAN 2024 YILI BAŞINDA UYGULANMAYA BAŞLANAN “MERAKLA: GÖZLERİMİZ EVRENİN DERİNLİKLERİNDE” PROJESİNİN İLK BÖLÜMÜ, GERÇEKLEŞTİRİLEN 18 ETKİNLİKLE TAMAMLANDI.

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(ESTÜ) ASTROFİZİK

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Astrofizik Eğitim ve Araştırma Birimi tarafından 2024 yılı başında uygulanmaya başlanan “MERAKLA: Gözlerimiz Evrenin Derinliklerinde” projesinin ilk bölümü, gerçekleştirilen 18 etkinlikle tamamlandı.

Derin uzay bilimleri konularında söyleşi ve teleskop gözlemi etkinlikleri yapılan projede, lise öğrencilerinin katılımıyla Derin Uzay ve Karadelikler, Bir Derin Uzay Sohbeti: Kozmolojik Evrim, Uzay-Zaman ile Madde-Işık Etkileşiminin Doğası, Evrenin Evrimi ve Derin Uzay Cisimleri, Güneş’in Evrimi Semineri ve Teleskop Gözlemi, Küresel İklim Değişimi etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca ESTÜ Uzay-Zaman Noktası Kozmolojik Evrim Laboratuvarı’nda Eskişehir Öğretmen Akademileri 2 Astronomi grubu, “Derin Uzay Cisimleri: Yıldızlar” konusunda okul öncesi öğrencileri ve “Evrenin Derinlikleri” konusunda ise Borsa İstanbul Fen Lisesi ağırlandı. 14 uygulama ile öğretmen ve öğrencilerin uzay temalı modüller üzerinden evrenin yapısını oluşturan bileşenleri ve doğasını deneyimlemeleri sağlandı. ESTÜ Astrofizik Eğitim ve Araştırma Birimi Yunus Emre Gözlemevi’nde ise Güneş’in Evrimi ve Güneş Odaklı Teleskop Gözlemi çalışmalarında Atatürk Lisesi öğrenci ve öğretmenleri konuk edildi. Farklı özelliklerdeki teleskoplar ile yapılan gözlemlerle öğretmen ve öğrenciler heyecanlarını birbirleriyle paylaşırken, ders kitaplarındaki resimlerden çok daha güzel, etkileyici ve gerçek görünen gezegenleri konuşma fırsatı yakaladılar.

Projenin online buluşmalarında ise Derin Uzay Sonsuzluğuna Yolculuk, Derin Uzaya İlk Adımlar: Türkiye Uzayda, Jeomanyetik Tehdit ile Yaşamak, Mars’tan Haber Var, Fen/Bilim Alanı ve Meslekler, Göremediğimiz Evrenin Hayret Noktaları, Astronomi Eğitiminde Laboratuvar ve Materyal/Model Desteği konularında katılımcılar ile eğitsel nitelikte görsel ve işitsel animasyon destekli söyleşiler gerçekleştirildi.

Küresel ölçekte gerçekleştirilmekte olan uzay araştırmalarına gelecekte yetkin ve güçlü ekipler ile katkı sağlayabilecek, liderlik edebilecek olan ekip ve pozisyonlara şimdiden hazırlanma aşamasında olan ülkemizin öğretmen ve öğrencileriyle birlikte ESTÜ’de yepyeni proje hazırlıkları devam edecek.

DENİZLİ TİCARET ODASI (DTO) BAŞKANI
Sıradaki Haber Başkan Erdoğan; “Öğretmenlerimiz, topluma yol gösteren önemli bir role sahip”