Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

İnegöl’de Özel Okul İnceleme Altında: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Harekete Geçti

Geçtiğimiz günlerde “İnegöl’de Özel

Geçtiğimiz günlerde “İnegöl’de Özel Okul’da Tepki Çeken Uygulama: Haluk Özbek’ten Sert Eleştiri” başlıklı haberimizin ardından İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, habere konu olan özel anaokuluna yönelik inceleme başlattı. Haberde, İnegöl’ün tanınmış mobilya üreticilerinden Haluk Özbek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, bir özel anaokulunda öğrenci kaydı sırasında velilerin özel yaşamlarına özgü araştırma yapılacağına yönelik yapılan sorgulamalarla ilgili ciddi iddialar ortaya atılmıştı.

Haluk Özbek’in Tepkisi Gündeme Oturdu

Özbek, sosyal medya paylaşımında, “İnegöl’deki bir özel anaokulunda, öğrenci kaydı esnasında okul yetkililerinin velilere, öğrenciyi kayıt edebilmek için ebeveyn ve yakınlarının kim olduğunu ve hangi görüşleri benimsediklerini önemsiyoruz, bu bilgileri karar vermek üzere istişare meclisimize sunuyoruz” anlamına gelen ifadeler kullandığını iddia etmişti. Bu açıklamalar büyük yankı uyandırmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme Başlattı

Bu iddiaların kamuoyunda geniş yer bulmasının ardından, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü duruma kayıtsız kalmadı ve habere konu olan okul öncesi eğitim veren özel anaokuluna yönelik kapsamlı bir inceleme başlattı. Milli Eğitim yetkilileri, iddiaların doğruluğunu araştırmak ve herhangi bir hukuka aykırı uygulamanın olup olmadığını tespit etmek amacıyla okulda denetimlerini sürdürüyor.