Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “Hizbullah, ABD ve Batı’nın desteklediği İsrail karşısında tek başına duramaz”

İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN, İSRAİL’İN LÜBNAN’A YÖNELİK SALDIRILARININ DURDURULMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, “HİZBULLAH, ABD VE BATILI ÜLKELER TARAFINDAN DESTEKLENEN İSRAİL REJİMİ KARŞISINDA TEK BAŞINA DURAMAZ” DEDİ. (FOTO: ARŞİV)

İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN,

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini belirterek, “Hizbullah, ABD ve Batılı ülkeler tarafından desteklenen İsrail rejimi karşısında tek başına duramaz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği New York’ta CNN International televizyonuna gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının insani krize neden olduğunu belirten Pezeşkiyan, yaşanan gerilimin bölgesel bir savaşa neden olabileceği uyarısında bulundu. Pezeşkiyan, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini söyleyerek, “Lübnan’ın Gazze olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Hizbullah’ın her türlü askeri güce ve teknolojiye sahip İsrail ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Pezeşkiyan, “Hizbullah, ABD ve Batılı ülkeler tarafından desteklenen İsrail rejimi karşısında tek başına duramaz. Lübnan’da yanan ateşin tüm bölgeye yayılma riski var. Bu nedenle İsrail rejiminin önü alınmalı” şeklinde konuştu.

BOSNA HERSEK DIŞİŞLERİ BAKANI ELMEDİN
Sıradaki Haber Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakovic’ten “Gazze’de soykırım” uyarısı