Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

İsteyen ailelerin çocuklarına okula başlamadan test yapılacak

MANİSA’NIN ALAŞEHİR İLÇESİNDEKİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN HAZIRLANAN PROJE İLE ALAŞEHİR VE SARIGÖL İLÇELERİNDE İLKOKULA BAŞLAYACAK OLAN ÇOCUKLARDAN GÖNÜLLÜ OLANLARA ‘OKULA NE KADAR HAZIRIM’ PROJESİNDE TESTLER YAPILACAK. TEST SONUÇLARI FARKLI ÇIKAN ÇOCUKLAR AİLELERİN İSTEMESİ HALİNDE HASTANEYE VEYA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİNE YÖNLENDİRİLECEK.

Bu haberin fotoğrafı yok

Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan proje ile Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde ilkokula başlayacak olan çocuklardan gönüllü olanlara ’Okula ne kadar hazırım’ projesinde testler yapılacak. Test sonuçları farklı çıkan çocuklar ailelerin istemesi halinde hastaneye veya Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirilecek.

Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Türkiye’de ilk kez Manisa’nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde uygulanacak olan geniş kapsamlı proje hazırlandı. “Okula ne kadar hazırım” projesi ile Manisa’nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçe merkezleri ve köylerinde okul öncesi eğitim alan ve bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak gönüllü tüm çocuklara uygulama yapılacak.

Farklı olduğu düşünülen çocuklara 3 ayrı test yapılacak

Uygulama ile çocukların anlama-anlatım-dil gelişimi, resim çizme ve anlatma becerisi, kavram bilgisi, matematiksel gelişim, küçük kas gelişimi, ritim duygusu ölçülürken farklı olduğundan şüphe duyulan çocuklara gelişim testi, görsel motor algı testi, alıcı dil gelişimi testi yapılacak.

Aileler bilgilendirilecek

Uygulama yapılan çocuklarda üstün zeka veya zeka geriliği belirtisi, görme yetersizliği, renk körlüğü, işitme yetersizliği, konuşma bozukluğu, dürtüsellik, özel öğrenme güçlüğü belirtisi, dil bağı problemleri var ise şüphelenilen durumla ilgili aile bilgilendirmeleri uygulamayı yapan psikolojik danışmanlar tarafından yapılacak. Çocukların, ailenin isteği ve okulun yönlendirmesi ile hastaneye veya rehberlik ve araştırma merkezine yönlendirmesi yapılabilecek.

Çocukların, erken tanılama ile hayatına öğretmenleri ve ailesi tarafından iyi gelişim gösteren yönleri ve geliştirilmesi gereken özelliklerinin neler olduğu aile ve öğretmenlerine fark ettirilerek öğretmenlerin kalabalık olan sınıflarda dahi çocuğu okula henüz başladığı dönemde daha yakından tanımasını sağlayacak.

Çocukların hayatını olumlu etkileyecek

Anne babanın da çocuklarını daha yakından tanıyarak gelişimine katkı sağlayacak proje ile fark edilemeyen, gözden kaçan, sorunları veya olumlu gelişim gösterdiği yönleri fark edilemeyen çocuklar için hayatlarına olumlu yönde etki edecek bir çalışma olacak.

Sarıgöl ve Alaşehir kaymakamlıklarından projeye onay çıktı

Alaşehir RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Olcay Eren Bayoğlu, psikolojik danışman Fatma Batık Şimşek ve psikolojik danışman Tuğçe Bozkurt Güzel tarafından yazılan proje, Sarıgöl ve Alaşehir Kaymakamlıklarının proje oluru vermesi ile faaliyete başladı. Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerindeki okullarda görev yapan ve projeye gönüllü olarak katılan psikolojik danışmanlara Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde projede kullanılacak testlerin eğitimi verildi. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür etti.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE BAŞARI DEĞERLENDİRME VE
Sıradaki Haber Anadolu Üniversitesinden eğitim ve araştırmada yeni standartlar