Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutuklanmasının ardından, kayyum olarak atanan Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in, Kent Lokantaları’nı kapattığı iddia edildi.
Kayyum: “Malzeme Tedarik Sorunu Var”
Şişli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kent Lokantaları’nın operasyonların başladığı 19 Mart’tan itibaren malzeme tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle kapandığı, Kaymakam Ertürkmen’in ise göreve gelir gelmez açılması yönünde talimat verdiği öne sürüldü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da Kent Lokantaları’nın kapatıldığı iddialarını yalanladı.
Şahan’dan Sert Çıkış: “Bu Fotoğraflara Cevap Verin!”
Tutuklu Başkan Resul Emrah Şahan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gezici Kent Lokantamız çalışıyor olsaydı, Şişli Camii önünde hizmet verecekti. Ancak bugün belediyemizin garajında bekletiliyor. Sabit Kent Lokantalarımızın kapıları ise kilitli. Kent Lokantalarını kapatanlar ve ardından bunu yalanlayanlar, şu soruya cevap versin: Lokantalar neden kapalı?” ifadelerini kullandı.
Mahalle Halkı Harekete Geçti
Kent Lokantalarının 11 gündür açılmaması tepkilere neden olurken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla “halk sofrası” kurarak çorba dağıtımına başladı. Şişli’deki lokantaların kapanması sonrası halkın inisiyatif alarak dayanışmayı büyütmesi, kayyum yönetimine tepkileri daha da artırdı.