Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Latmos’ta yapılmak istenen kazı yargıya taşındı

AYDIN İLE MUĞLA ARASINDA KALAN BAFA GÖLÜ’NÜN DOĞUSUNDA YER ALAN LATMOS ANTİK KENTİ’NİN YER ALDIĞI BEŞPARMAK DAĞI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLMEK İSTENEN MADENCİLİK FAALİYETİNİN DURDURULMASI İÇİN BÖLGEDEKİ KÖYLÜLER HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI.

AYDIN İLE MUĞLA ARASINDA

Aydın ile Muğla arasında kalan Bafa Gölü’nün Doğusunda yer alan Latmos Antik Kenti’nin yer aldığı Beşparmak Dağı’nda gerçekleştirilmek istenen madencilik faaliyetinin durdurulması için bölgedeki köylüler hukuk mücadelesi başlattı. Bugün Aydın İdare Mahkemesi’ne başvuran köylüler madencilik faaliyeti adı altında bölgede tarihi ve doğal güzelliklerin yok edilmemesini istediler.

Sabah saatlerinde Aydın Adliyesi’ne gelen köylüler ve köylülerin bu mücadelesine destek veren bazı çevreciler köylüler adında dava açan Koçarlı Bağarcık Mahallesi sakini Dursun Sarı’ya destek verdiler.

Yıllardır yaşantısını sürdürdüğü tarihi ve doğal güzellikleri ile biline Latmos Dağı’nda madencilik faaliyetlerinin başlaması ile binlerce yıllık tarihi ve doğal güzelliklerin yok olacağını ileri süren Dursun Sarı, “Latmos’un korunması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Dursun Sarı’nın mahkemeye müracaatının ardından Aydın Adliyesi önünde topluluk adına basın açıklaması yapan doğasever ve Latmos Platformu üyesi Kazım Erol, “Bugün burada 1 milyar 200 milyon yıllık eşsiz Gynas kayaları, manastırları, 8 bin yıllık Kaya Resimleri , eşsiz flora ve faunayı barındıran kültürel hazinemizin korunması için toplandık. Latmos ‘un Beşparmak Dağı’ndaki vahşi sermayenin sömürge madenciliğine karşı durmak ve gelecek nesillere buraya aktarmak için vicdanlı dava arkadaşlarımız ve halkımızla ‘dur’ diyebilmek için mücadele yollarından hukuki yolu harekete geçirmek için toplandık” dedi.

Bu arada Aydın Koçarlı ilçesi Bağarcık Mahallesi Çörlen Yaylası mevkiinde madencilik yapmak isteyen şirketin 2007 yılında ruhsat aldığı ancak aradan geçen 17 yıl gibi sürede rezervin tyetersiz olduğu gerekçesi ile çalışma yapılmadığı belirtildi. 17 yıl sonra bölgede yeniden madencilik yapma girişiminin amacının kendilerini endişelendirdiğini kaydeden Erol, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ORMAN BÖLGE
Sıradaki Haber Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden Orman Bölge Müdürlüğü’ne teknik gezi