Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi

İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU, İSRAİL’İ ZİYARET EDEN ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLİNKEN İLE BİR ARAYA GELDİ. ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLİNKEN, 7 EKİM 2023 TARİHİNDEN BU YANA ÇIKTIĞI 11’İNCİ ORTA DOĞU KAPSAMINDA İSRAİL’E GELDİ. BAKAN BLİNKEN, ZİYARETİ ÇERÇEVESİNDE İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ.

İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU,

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çıktığı 11’inci Orta Doğu kapsamında İsrail’e geldi. Bakan Blinken, ziyareti çerçevesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Blinken’ın Gazze’deki çatışmanın hem İsrailliler hem de Filistinliler için kalıcı güvenlik sağlayacak şekilde sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizdiği aktarılarak, “Bakan, çatışma sonrası dönemde Filistinlilerin yaşamlarını yeniden inşa etmelerine olanak tanıyan ve Gazze için yönetişim, güvenlik ve yeniden yapılanma sağlayan yeni bir yol çizmenin önemini vurgu yaptı” denildi.

Blinken’ın İsrail’in Gazze’ye insani yardım akışını arttırmak ve yardımların sivillere ulaşmasını sağlamak için ilave adımlar atması gerektiğini vurguladığı ifade edilen açıklamada, Blinken ve Netanyahu’nun İsrail’in Lübnan’a yönelik devam eden saldırılarını, Mavi Hat boyunca BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanmasını ve sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine dönmelerine izin veren diplomatik bir çözüme ulaşılması için devam eden çabaları ele aldıkları aktarıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ'NÜN ELEBAŞI FETULLAH
Sıradaki Haber FETÖ elebaşının öldüğü oda numarasında anlaşılamayan tesadüf