Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Öğrenciler kendi tarlalarında ilk fideleri toprakla buluşturdu

MUŞ REKABET KURUMU MESLEKİ ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİNİN KENDİ ÇABALARIYLA TARIMA KAZANDIRDIKLARI ATIL DURUMDAKİ ARAZİDE SEBZE FİDELERİNİ TOPRAK İLE BULUŞTURDULAR.

MUŞ REKABET KURUMU MESLEKİ

Muş Rekabet Kurumu Mesleki Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, kendi çabalarıyla tarıma kazandırdıkları atıl durumdaki arazide sebze fidelerini toprakla buluşturdu.

Muş Rekabet Kurumu Mesleki Anadolu Lisesine ait uzun yıllardır atıl durumda olan arazi, öğretmen ve öğrencilerin faaliyetleri ve özverili çalışmaları sayesinde tarıma kazandırıldı. Yaklaşık üç yıl önce tarıma kazandırılan bu arazi, sebze yetiştiriciliği ile öğrencilere tarım deneyimi kazandırıyor.

Öğretmen ve öğrencilerin kendi çabaları ile tarıma kazandırdıkları okul arazisindeki alana ektikleri sebzelerin bakımını ise yaz aylarında görevliler üstleniyor.

Okul Müdürü Abbas Ataman, gazetecilere yaptığı açıklamada, okula ait 2 dönümlük atıl durumdaki arazinin tarıma kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Atman, atıl durumunda alanda öğretmen ve öğrenciler tarafından ekimi yapılan ürünlerin öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyleyerek, “Boş bulunan bir alanı tarım alanına çevirdik. Burayı damla sulama sistemine göre dizayn ettik. Özellikle yaz ve sonbahar döneminde buradaki çalışmalarımız, okul personeliyle beraber devam edecek. Burada hem öğrencilerimiz, hem ihtiyaç sahibi aileler için düşündüğümüz ürünler üretiyoruz. Bahçede yetişen domates, salatalık, biber, soğan, kabak, fasulye, patlıcan gibi ürünler mevcut. Tatil döneminde personellerimiz nöbetleşe bakacaklar. Yani burası sürekli bakımlı bir durumda olacak ve burada ortaya çıkan ürünleri hem pansiyonumuzda değerlendiriyoruz hem de ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz” dedi.

Atıl durumdan tarım alanına çevirdikleri arazide sebze ekmekten mutlu olduklarını belirten öğrencilerden İnan Can Bozkurt ise “Öğretmenlerimiz ile birlikte boş araziyi tarıma kazandırdık. Burada ektiğimiz sebzeleri hasat ettiğimizde pansiyonumuzda değerlendiriyoruz ve ihtiyaç sahibi ailelere veriyoruz. Tarım ve toprakla iç içeyiz. Tarım ve toprağı öğreniyoruz. Öğretmenlerimiz burada bize sadece matematik ve fen derslerini öğretmiyor bizlere tarımı da öğretiyor. Tarım bizim geleceğimizdir” şeklinde konuştu.

DOĞU AKDENİZ'DE DENİZ ÇAYIRLARININ SON
Sıradaki Haber Doğu Akdeniz’de deniz çayırlarının son kalesi: Aydıncık