Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Sata Sata Bitmedi: İnegöl Belediyesi 39 Taşınmazı Satışa Çıkarıyor

İnegöl Belediyesi, mülkiyetleri belediyeye

İnegöl Belediyesi, mülkiyetleri belediyeye ait olan ve İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde yer alan toplam 39 adet arsayı satışa çıkarma kararı aldı. Bu taşınmazların satışına ilişkin karar, 5 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan İnegöl Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündeme gelecek. Satışların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale yolu ile yapılması planlanıyor. Ancak, bu satış kararı muhalefet kanadı ve vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılanacak gibi gözüküyor.

Arsaların neden satışa çıkarıldığı, elde edilecek ihale bedellerinin nasıl kullanılacağı ve bu bedellerin seçim beyannamesinde yer alan projelere mi harcanacağı konularında belirsizliklerin olduğu dile getirilerken, İnegöl Belediyesi’nin şeffaf bir şekilde bu sorulara yanıt vermesi gerektiğini belirten vatandaşlar, satış kararının ardında yatan gerçek nedenlerin kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti.

Seçim Beyannameleri ve Projeler

İnegöl Belediyesi’nin seçim beyannamesinde yer alan projelerin finansmanı konusunda da soru işaretleri bulunuyor. İhaleden elde edilecek gelirlerin bu projelere mi yoksa başka alanlara mı yönlendirileceği konusunda belirsizlikler devam ediyor. Muhalefet, belediyenin seçim dönemi vaatlerinin yerine getirilmesi için taşınmaz satışına başvurmasını eleştiriyor ve bu durumun uzun vadede belediyenin mülkiyetinde olan taşınmazların azalmasına yol açabileceğini vurguluyor.