Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Sultangazi’de ilginç hırsızlık kamerada: İş yerine giren 2 kişi delil bırakmamak için kamera sistemini çaldı

SULTANGAZİ’DE BİR İŞYERİNE GİREN 2 HIRSIZ, 400 BİN LİRA DEĞERİNDE ELEKTRONİK EŞYA VE İNŞAAT MALZEMESİ ÇALDI. HIRSIZLAR, 1 BUÇUK SAAT BOYUNCA KALDIKLARI İŞYERİNDEN ÇIKARKEN DELİL BIRAKMAMAK İÇİN GÜVENLİK KAMERASINI SİSTEMİNİ DE ÇALARAK KAYIPLARA KARIŞTI. ŞÜPHELİLERİN ÇALDIKLARI ÜRÜNLERLE OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIKLARI ANLAR ÇEVREDEKİ BİR BAŞKA İŞYERİNİN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI.

SULTANGAZİ'DE BİR İŞYERİNE GİREN

Sultangazi’de bir iş yerine giren 2 hırsız, 400 bin lira değerinde elektronik eşya ve inşaat malzemesi çaldı. Hırsızlar, 1 buçuk saat boyunca kaldıkları iş yerinden çıkarken delil bırakmamak için güvenlik kamerası sistemini de çalarak kayıplara karıştı. Şüphelilerin çaldıkları ürünlerle olay yerinden uzaklaştıkları anlar çevredeki bir başka iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 3 Ekim Perşembe günü Merkez Habibler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bölgede daha önceden keşif yapan kapüşonlu 2 hırsız, depo ve ofis olarak kullanılan iş yerinin bahçe duvarından atlayarak içeriye girdi. Yaklaşık 1 buçuk saat boyunca iş yerini didik didik eden 2 hırsız, çok sayıda elektronik eşya ve inşaat malzemesini çaldı. Yaklaşık 400 bin lira değerinde hırsızlık yapan şüpheliler, arkalarında delil bırakmamak için güvenlik kamerası sistemini de çalarak olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin yaptıkları hırsızlığın ardından mezarlıktan atlayarak gittikleri belirlendi. Şüphelilerin iş yerinin yakınlarında park halindeki bir kamyoneti de çalmaya çalıştıkları tespit edilirken, mazotu olmayan kamyoneti hareket ettiremedikleri anlaşıldı. Polis ekiplerinin şüphelileri yakalamak için çalışmaları sürerken, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızların çaldıkları ürünlerle olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.

“Hem biz hem de şantiyelerimiz mağdur“

Çok sayıda malzemelerinin hırsızlar tarafından çalındığını, bu nedenle şantiyelerin çalışamadığını belirten iş yeri sahibi Ahmet Türkmen, “Buraya iki kişi geldi. Daha önce tespit yapıyorlar. Bu duvardan içeri giriyorlar. İçeride soygunu yapıyorlar. Camları kırıp, demirleri söküp alacaklarını alıyorlar. Delil bırakmamak için kamera cihazlarını dahi söküyorlar. Ve duvardan tekrar atlayıp çantaları omuzlarında buradan devam ediyorlar. Mezarlıktan gidiyorlar. Daha sonra bizim kayıtları götürdükleri için esnafın kamerasıyla tespit edildi. Polisimiz sağ olsun tespit etti. Mezarlıktan atlamışlar gitmişler. Polislerimiz geldi, tutanağı tutup kayıtları yaptılar ama biz mağdur kaldık. Bütün takımlarımız gitti, şantiyelerimiz durdu. Hem biz mağduruz, hem elemanlarımız mağdur hem de şantiyelerimiz mağdur. Yani buraya girdiklerinde adamlar o kadar rahat ki 1 saat 15 dakika burada oyalanmışlar korkusuzca. Arkalarına bakmadan yani buradan gülerek çekip gidiyorlar. Az ileride başkasına ait bir kamyoneti çalmaya çalışmışlar, geri bırakmışlar. Mazot yokmuş galiba. Ama nasıl götürdüler bilmiyorum. Mezarlıktan yaya olarak geçmişler” dedi.

ÇORUM’UN ALACA İLÇESİNDE ŞÜPHE ÜZERİNE
Sıradaki Haber Şüphe üzerine durdurulan araçtan uyuşturucu madde ve kesici alet çıktı: 3 gözaltı