Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Türk-Arap iş birliği, fuarlar kenti İstanbul’da zirve yapacak

İZMİR TUNUS FAHRİ KONSOLOSU VE TÜRAP GENEL BAŞKANI SABUHİ ATTAR

Bu haberin fotoğrafı yok

Mega kent İstanbul’da 5-6 Haziran tarihlerinde 22. düzenlenecek olan Türk ve Arap iş adamları ekonomi zirvesinde, 10. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı İşbirliği Organizasyonu ve 8. Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı İşbirliği Organizasyonu gerçekleştirilecek.

Turabexpo tarafından yapılan, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) tarafından desteklenen fuarlara, Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerden katılacak iş adamları Türk ihracatçı firmalarıyla bir araya gelecek. Fuarların önemine değinen Tunus İzmir Fahri Konsolosu ve TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, “Turabexpo sayesinde “köprü” görevi görerek, yeni projeler ve güçlü istişareler ile Türk-Arap iş adamlarının ticaretlerini büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

2 bin yıllık tarihi Baharat Yolu’nun merkezinde bulunan ve ticaretin, ihracatın dünyaya açılan kapısı olma özelliğine sahip Türkiye’de, “köprü” görevi görerek iş birliği ve ortaklıklar oluşturulması noktasında misyon edinen Tunus Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu ve Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, Turabexpo sayesinde yeni projeler ve güçlü istişareler ile Türk-Arap iş adamlarını bir araya getirdiklerini söyledi.

“Bu tür organizasyonlar hem ihracatı fazlalaştırır, hem de ekonomimizi güçlendirir”

Fuarlar kenti İstanbul’da aynı tarihlerde düzenlenecek olan iki önemli iş birliği organizasyonunu değerlendiren Sabuhi Attar, “Gıda ve tarımla ilgili bilhassa makine konusu çok önemli, özellikle Arap ülkelerinde makineleşmeye çok değer veriliyor. Fuarımıza gelen yabancı iş adamları her türlü tarım ve gıda makinelerini görme imkanına sahip olacaklar. Özellikle fast food, ambalaj sanayisi ve pastane ekipmanları konusunda birçok Arap ve Türki Cumhuriyetten gelecek konuklarımızın beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Arap iş adamlarının beklentisi yüksek

Bugüne kadar yapılan fuarlarda, Türk firmalarıyla Arap iş adamları arasında köprü vazifesi gördüklerini anlatan Attar “Dünya ne kadar teknolojik olursa olsun ticaret yapan insanlar bu fuarlar aracılığıyla vitrine çıkan üretimleri görüp dokunup el sıkışmaktan vazgeçmedi. Özellikle bizler gibi kültürel olarak binlerce yıldır iç içe girmiş toplumlarda bu daha da önem arz ediyor. Gıda ve tarım gibi birinci derece de adamları ilgilendiren üretimlerde ise bu kat kat daha önemli. Bugün Türkiye en az Avrupa Birliği kriterlerine uygun üretim yapmakta. Bu da Arap ülkeleri için çok önemli. Firmalarımız özellikle teknolojik olarak fuarımıza gelen konuklarımızın ticari iştahlarını arttırmaktadır. Çünkü Arap ülkelerinde şu anda sanayileşme çalışmaları var. Bu ülkeler çokça fast food, gıda ve ambalaj makineleri alımları gerçekleştiriyor. Artık yeni ambalajlar üzerinde durmak lazım. Daha öncelerde kullanılan plastik ambalajlardan uzak durmak gerekiyor. Geri dönüşüm malzemelerinin kullanıldığı ambalajlarla firmaların öne çıkması ve katılım sağlaması lazım. Çünkü bu konuda pazar çok büyük. Bilhassa Orta Doğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetlerden gelen çok iş insanı var. Ticaret oda başkanları, Arap büyükelçileri, Arap ülkelerindeki ve Türkiye’deki bakanlarımız, ticari ateşeler katılım sağlıyor ve bizde hizmetlerimiz ile burada katılımcılara çok önemli destekler sağlıyoruz” diye konuştu.

“Bunların hepsini organize ediyor, hizmetini veriyoruz”

İhracatın ilk temelinin fuarlarda atıldığını hatırlatan Attar “İhracat, bir kartvizit alışverişi ile başlar. Biz yıllardır yaptığımız fuarlarda bunu başarı ile sağlıyoruz. Ama bizim farklarımızdan biri de fuarlardan sonra yaptığınız hizmetler. Özellikle irtibat, sahada bulunmak, destek olmak, firmalara bayi oluşturmak bizim yaptığımız destekler. Arap ülkelerinden yaklaşık 30 avukatımız, katılımcı firmalara gerekli bilgilendirme ve destek olma konusunda sahada olarak görev yürütecekler” bilgisini de veren Attar, “Herhangi bir destek, yatırım, ortaklık, ticaret gibi konularda sahada bulunarak hizmet vereceğiz. Bu çok önemli bir konu çünkü; ticaretin ve ihracatın gelişmesi için her zaman bu altyapı olmadan ileriye yönelik düzgün bir çalışma gerçekleştirilemez. Bilhassa gümrük birliğimiz var. Gümrükçülerimize ve lojistikçilerimize destek oluyoruz. Arap ülkelerinde lojistik firmalarımız var ve biz bunların hepsini organize ediyor, hizmetini veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Türkiye’yi ticaretin merkezi yapmak hepimizin vazifesi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerdeki Irak ziyaretini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Attar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Arap ülkeleri ile yeni yollar açmak, ticareti güçlendirmek ve büyütmek üzere bir toplantı gerçekleştirdiler. Türkiye’yi ticaretin merkezi yapmak hepimizin vazifesi. Biz bunu en güçlü bir şekilde destekliyoruz. Bütün Arap ülkeleri ve temsilcileri sahada mevcut, bizlerde o firmalarımıza ticaretin, ihracatın gelişmesi ve güçlenmesi noktasında her türlü desteği sağlıyor ve de sağlamaya da devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerin kullandı.

Bursa’da bugün öğle saatlerinde hızlanan
Sıradaki Haber Büyükşehir Ekiplerinden İnegöl’de Karla Mücadele Seferberliği: Kapanan Köy Yolları Açılıyor