Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp

Yenişehir Altın Biber Festivali Başlıyor: Özel’den Vatandaşlara Davet

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 1-6 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Uluslararası Altın Biber Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. Bu yıl da tarımın ön planda olacağı festivalde, çiftçilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı önemli etkinlikler yer alacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan

Festivalde, Yenişehir Biberi’nin önemine vurgu yapılacak “Tarladan Sofraya Yenişehir Biberi” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Tarım fuarının yanı sıra, üreticilerin stantlarıyla katılım sağlayacağı festival, bölge halkı ve ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Başkan Özel, festivalin ilçeye ve üreticilere büyük değer katacağını belirtti. Etkinlikler arasında halk oyunları gösterileri, Roman Orkestrası’nın coşkulu performansı, Çocuk Korosu’nun şarkıları, geleneksel toplu sünnet şöleni ve 1. Geleneksel Balkan Panayırı gibi birçok renkli organizasyon yer alacak. Ayrıca, dolma biber yemeği yarışması da festivale lezzet katacak.

Festivalin müzikle dolu gecelerinde ise Grup Ezgi ve Tuğçe Kandemir, konserleriyle sahne alacak.

Başkan Özel, dolu dolu bir programın Yenişehir’i beklediğini ve tüm halkın bu büyük organizasyona katılımını beklediklerini ifade etti.